Pericol sanitar: Pui vânduţi dintr-o fermă unde a fost confirmată prezenţa Salmonella

Veterinarii au început o anchetă la o fermă din Constanţa care ar fi vândut pui fără respectarea prevederilor legale. În exploataţie, a fost confirmată prezenţa Salmonella typhimurium la un efectiv de pui broiler, dar întregul efectiv a fost vândut.

3878 afișări
Imaginea articolului Pericol sanitar: Pui vânduţi dintr-o fermă unde a fost confirmată prezenţa Salmonella

Pericol sanitar: Pui vânduţi dintr-o fermă unde a fost confirmată prezenţa Salmonella

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a cofirmat, miercuri, prezenţa Salmonella typhimurium la un efectiv de pui broiler dintr-o exploataţie avicolă din judeţul Constanţa.

Conform procedurilor, inspectorii DSVSA Constanţa s-au deplasat la fermă, unde au costatatat că întregul efectiv a fost vândut.

„Concret, comercializarea puilor s-a făcut: fără a avea un rezultat al analizelor de laborator pentru probele prelevate, fără a se consemna date cu privire la cumpărători, fără elementele privind certificarea stării de sănătate a efectivului şi a mijloacelor de transport utilizate”, se arată în comunicat.

DSVSA Constanţa a notificat toate DSVSA judeţene, primăriile din judeţul Constanţa, Circumscripţiile Sanitare Veterinare cu privire la comercializarea puilor fără a avea rezultatele buletinului de analiză.

De asemenea, s-au emis şi înştiinţări către Prefectura Constanţa şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, „ţinând cont de gravitatea consecinţelor determinate de comercializarea unor pui contaminaţi cu Salmonella typhimurium”.

„Menţionăm că nu există risc pentru sănătatea publică, ci doar pentru alte efective de păsări cu care aceştia vin în contact, puii comercializaţi fiind de vârstă mică, destinaţi pentru creştere, nu pentru abatorizare”, spun reprezentanţii ANSVSA.

Aceştia susţin că ancheta este în desfăşurare şi se realizează împreună cu reprezentanţi ai IPJ Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ansvsa,
pui,
salmonela

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici