Persoanele care au constituit depozite la CEC pentru autoturisme primesc despăgubiri în 2008

Peste 37.460 de persoane care au constituit depozite la CEC pentru achiziţia de autoturisme vor primi în acest an despăgubirile cu o valoare totală de 759,8 milioane de lei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Persoanele care au constituit depozite la CEC pentru autoturisme primesc despăgubiri în 2008

Persoanele care au constituit depozite la CEC pentru autoturisme primesc despăgubiri în 2008

CEC va livra în conturile beneficiarilor sumele cuvenite la sfârşitul lunii decembrie, a afirmat Vosganian.

El a precizat că procedurile privind emiterea de titluri pentru depunătorii de bani în scopul achiziţiei de autoturisme au fost finalizate miercuri.

Guvernul a decis, în decembrie 2007, să extindă lista deponenţilor CEC care primesc despăgubiri pentru conturile deschise în vederea achiziţionării de autoturisme, astfel încât statul va despăgubi toate persoanele care au constituit depozite pentru achiziţionarea de maşini, indiferent de marca acestora.

Executivul a extins şi data limită luată în calcul pentru constituirea depozitelor, astfel că vor fi acordate despăgubiri pentru depozitele constituite până la 15 februarie 1992, data de stopare a deschiderii de conturi, şi nu până la 1 noiembrie 1990, termenul stabilit iniţial.

Indicii statistici luaţi în calcul la determinarea valorii despăgubirilor sunt cei ai preţurilor de consum comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică. Data limită până la care se aplică indexarea este 31 iulie 2007.

Valoarea despăgubirii a fost determinată de CEC prin indexarea de la data depunerii şi până la data de 31 iulie 2007 a sumelor din cele 37.462 de depozite existente în conturile active ce îndeplinesc condiţia neafectării soldului iniţial, cu indicii preţurilor de consum.

Despăgubirile sunt asigurate de Ministerul Economiei şi Finanţelor prin emisiunea de titluri de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici