Peste 1.400 de salariaţi ai CFR Marfă vor să iasă la pensie

CFR Marfă a primit 1.420 de cereri de pensionare, care ar reprezenta o reducere de 3,7% a fondului de salarii, iar directorul general general al companiei, Călin Graţian, nu exclude posibilitatea efectuării de dispobilizări, după luna iulie.

27 afișări
Imaginea articolului Peste 1.400 de salariaţi ai CFR Marfă vor să iasă la pensie

Peste 1.400 de salariaţi ai CFR Marfă vor să iasă la pensie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Fac un apel la cei care îndeplinesc criteriile de pensionare să urgenteze procedurile. Noi am făcut un calcul că ar urma ca de la 1 august aceştia să fie pensionaţi. Eu personal nu exclud şi o reducere a personalului. Nu pot să spun câţi oameni, pentru că trebuie discutat şi cu patronatele", a declarat Graţian după negocierile cu sindicatele feroviare.

Prin aceste discuţii, CFR Marfă a convenit cu sindicaliştii un program de lucru până la finele lunii iulie. Măsurile vizează diminuarea orelor suplimentare, a orelor lucrate pe timp de noapte şi în week-end, a orelor festive şi a orelor efectuate la şcoală şi la siguranţa circulaţiei.

"Am convenit ca de exemplu în zonele unde este trafic redus să se desfăşoare activitatea preponderent pe timpul zilei, iar activităţile importante să nu se efectueze sâmbăta şi duminica. Vom cuantifica aceste măsuri şi la finalul lui iulie vom vedea care este rezultatul", a spus Graţian.

El a adăugat că norma de lucru pe lună este de 160 de ore, orele lucrate în week-end sunt plătite dublu, iar pentru orele de noapte angajaţii primeau un spor.

Compania de transport feroviar are aproximativ 17.500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici