Peste 100 de salvamari vor veghea pe plajele din Mamaia şi Constanţa

Peste 100 de salvamari vor veghea în această vară la siguranţa turiştilor aflaţi pe plajele din Mamaia şi Constanţa, pe plajele din aceleaşi staţiuni fiind prezente şi opt cadre medicale, în puncte de prim ajutor special create.

265 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de salvamari vor veghea pe plajele din Mamaia şi Constanţa

Peste 100 de salvamari vor veghea pe plajele din Mamaia şi Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, Ion Pilat, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Asociaţia Naţională a Salvamarilor Profesionişti din România a câştigat licitaţia organizată pentru atribuirea acestui serviciu, valoarea contractului fiind de 600.000 de lei, pentru o perioadă de 90 de zile.

Aceşti bani acoperă salariile salvamarilor, dotările minime şi combustibilul ambarcaţiunilor cu motor cu care se patrulează pe mare.

Conform contractului, pe plajele din staţiunea Mamaia şi din Constanţa au fost amenajate 18 posturi de salvamar, în cadrul cărora vor fi prezenţi, în ture, 105 salvamari, şi patru puncte de prim-ajutor în care vor lucra, prin rotaţie, opt asistenţi medicali.

Ion Pilat a mai declarat că programul de lucru al salvamarilor şi al cadrelor medicale este, zilnic, între 08.00 - 20.00.

Contractul încheiat între Primăria Constanţa şi Asociaţia Naţională a Salvamarilor Profesionişti din România este valabil până în data de 15 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici