Peste 1000 de persoane condamnate au fost aduse în ţară anul trecut

1004 persoane private de libertate, din care 735 de fugari şi 269 de deţinuţi transferaţi, au fost preluate de la punctele de trecere a frontierei, în 2023, a anunţat luni ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

216 afișări
Imaginea articolului Peste 1000 de persoane condamnate au fost aduse în ţară anul trecut

Peste 1000 de persoane condamnate au fost aduse în ţară anul trecut

Potrivit ministrului, la 1 ianuarie 2024, în sistemul penitenciar din România, erau private de libertate 1893 de persoane preluate de la punctele de trecere a frontierei. Asta înseamnă aproape 8% din totalul deţinuţilor.

„Este important să nu mai existe portiţe pentru ca aceste persoane să fugă din România pentru a se sustrage de la răspunderea în faţa legii. Blocarea fenomenului fugarilor va fi o prioritate strategică pentru 2024”, susţine Alina Gorghiu.

Conform acesteia, există un proiect care prevede ca persoana predată să suporte costurile readucerii în ţară.

„Susţinem toate măsurile necesare pentru ca sistemul de monitorizare prin brăţările electronice să fie extins pentru monitorizarea persoanelor inculpate de săvârşirea unor infracţiuni (pentru care este dispusă una dintre măsurile control judiciar, control judiciar pe cauţiune sau arest la domiciliu). Un proiect legislativ care va descuraja fenomenul va fi cel potrivit căruia persoana predată va suporta costurile readucerii in ţară. Nu este corect ca acest efort financiar, multiplicat numai în anul 2023 la peste 1000 de cazuri, să revină contribuabililor oneşti”, mai arată, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fugari,
deţinuţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici