Peste 11.500 de poliţişti asigură ordinea la manifestările organizate de Sfânta Maria

Peste 11.500 de poliţişti asigură ordinea la cele peste 150 de manifestări religioase, culturale şi artistice organizate cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, în Bucureşti şi în 38 de judeţe, potrivit Poliţiei Române.

163 afișări
Imaginea articolului Peste 11.500 de poliţişti asigură ordinea la manifestările organizate de Sfânta Maria

Peste 11.500 de poliţişti asigură ordinea la manifestările organizate de Sfânta Maria (Imagine: Andreea Balaurea / MediafaxFoto)

În perioada premergătoare sărbătorii religioase şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 13-15 iunie a.c., cei peste 11.500 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Dintre aceştia peste 7.100 sunt de la ordine publică, aproape 1.700 de la rutieră, peste 1.000 de la investigaţii criminale, aproape 750 de la Poliţia Transporturi, peste 190 de la investigarea fraudelor, 77 de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte formaţiuni.

"În această perioadă, Poliţia Română va asigura, alături de partenerii cu atribuţii în domeniu, măsurile de ordine la peste 150 de manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmează să aibă loc în 38 de judeţe, precum şi în municipiul Bucureşti", a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Aproape 3.100 de patrule, din care aproximativ 2.100 de patrule auto, vor acţiona zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale. Poliţiştii rutieri vor acţiona pe autostrăzi, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, în special pe arterele care fac legătura cu litoralul şi pe tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei. Traficul rutier va fi supravegheat şi cu ajutorul elicopterelor aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie.

Poliţiştii de la Transporturi vor patrula pe trenurile de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, în staţiile şi triaje de cale ferată, în aerogările internaţionale şi naţionale, precum şi în porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, este prăznuită în 15 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici