Peste 12 kilograme de cannabis descoperite la Vama Giurgiu în bagajele unui cetăţean grec. Acesta transporta drogurile pentru cineva din Bucureşti

Peste 12 kilograme de cannabis au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, în bagajele unui cetăţean grec, care circula într-un autocar cu destinaţia Bucureşti. Bărbatul a fost reţinut, iar procurorii DIICOT cer, miercuri, arestarea sa preventivă.

84 afișări
Imaginea articolului Peste 12 kilograme de cannabis descoperite la Vama Giurgiu în bagajele unui cetăţean grec. Acesta transporta drogurile pentru cineva din Bucureşti

Peste 12 kilograme de cannabis descoperite la Vama Giurgiu în bagajele unui cetăţean grec. Acesta transporta drogurile pentru cineva din Bucureşti

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de la Vama Giurgiu au descoperit 12,5 kilograme de substanţă vegetală, susceptibilă a fi cannabis, ascunse în geamantanul unui cetăţean grec, în vârstă de 47 de ani, pasager într-un autocar care circula pe ruta Grecia-România.

„Poliţiştii de frontieră au verificat mijlocul de transport şi au găsit în cala autocarului, ascunse într-un geamantan ce aparţinea cetăţeanului grec, opt colete, de diferite dimensiuni. Pachetele, ambalate în folie de staniol şi folie transparentă, cântăreau în total aproximativ 12,5 kg şi conţineau o substanţă vegetală de culoare verde închis, presupusă a fi cannabis”, se arată în comunicatul citat.

Cetăţeanul grec le-a spus poliţiştilor că transporta pachetele pentru o persoană din Bucureşti.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost ridicată de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reacţionat ca fiind canabis.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 720.000 lei, potrivit sursei citate.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în ţară de droguri de risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Cetăţeanul grec a fost reţinut 24 de ore şi va fi prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici