Peste 30.000 de craioveni, fără energie electrică după ce două transformatoare au luat foc

Peste 30.000 de craioveni au rămas, duminică după-amiază, fără energie electrică după ce două transformatoare ale unui punct electric, situat în cartierul George Enescu, au luat foc, în incendiu fiind mistuite şi zece tone de ulei de la transformatoarele electrice, fără a exista victime.

20 afișări
Imaginea articolului Peste 30.000 de craioveni, fără energie electrică după ce două transformatoare au luat foc

Peste 30.000 de craioveni, fără energie electrică după ce două transformatoare au luat foc (Imagine: www.protv.ro)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost anunţat, duminică după-amiază, în jurul orei 15.30, prin apelul 112, că în zona Liceului de Chimie din Craiova, la Punctul Electric nr. 99, a izbucnit un incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a trimis la faţa locului două autospeciale cu apă, iar pompierii au intervenit imediat pentru ca focul să nu se extindă la blocurile din zonă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, căpitanul Florin Cocoşilă.

Conducerea ISU Dolj susţine că în interiorul Punctului Electric nr. 99 se aflau două transformatoare electrice şi zece tone de ulei. Potrivit căpitanului Florin Cocoşilă, transformatoarele au fost distruse de flăcările puternice, iar uleiul a luat foc.

“Din fericire nu am avut nicio victimă. Până acum nu se cunoaşte cauza incendiului. Se pare că ar fi vorba de fluctuaţii de curent, însă nu ne putem pronunţa până când nu vor fi stabilite cu exactitatea cauzele”, a declarat căpitanul Florin Cocoşilă.

Pentru a evita producerea unei deflagraţii s-a apelat la jandarmi şi poliţişti comunitari care să îndepărteze curioşii din zonă.

În urma incidentului, peste 30.000 de locuitori din cartierul George Enescu au rămas fără energie electrică.

"Cele două transformatoare care se aflau în incinta Punctului Electric nr. 99 au fost distruse în urma incendiului. Ne-a fost teamă mai ales că în acest punct electric se află dispeceratul de gaze", a declarat viceprimarul Craiovei Gheorghe Nedelescu.

Potrivit sursei citate, echipele CEZ Distribuţie vor lucra în cursul nopţii pentru a remedia avaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici