Peste 300 de angajaţi ISU pot interveni în judeţele Bihor şi Arad, aflate sub cod roşu de caniculă

Peste 300 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) sunt pregătiţi să intervină în judeţele Bihor şi Arad, aflate sub averizare de cod roşu de caniculă, iar în toate judeţele, pentru urgenţe sunt disponibile peste 770 de ambulanţe şi 300 de echipaje SMURD, potrivit MAI.

85 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de angajaţi ISU pot interveni în judeţele Bihor şi Arad, aflate sub cod roşu de caniculă

Peste 300 de angajaţi ISU pot interveni în judeţele Bihor şi Arad, aflate sub cod roşu de caniculă (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Conform reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la nivelul celor două judeţe sunt pregătiţi de intervenţie 316 pompieri şi paramedici ai ISU, care au la dispoziţie 173 de maşini.

În judeţul Arad sunt amplasate 25 de puncte de distribuţie a apei şi 25 de puncte de acordare a primului ajutor medical, iar în Bihor există 13 puncte de distribuţie a apei şi 20 pentru acordarea primului ajutor medical.

De asemenea, la nivel naţional, pentru intervenţiile medicale de urgenţă sunt disponibile peste 770 de ambulanţe de tip B şi C de la Serviciile de Ambulanţă şi aproape 300 de echipaje SMURD.

Reprezentanţii MAI spun că sunt pregătite şi două avioane medicale şi şapte elicoptere SMURD pentru preluarea urgenţelor, dar şi alte elicoptere de mare capacitate pentru intervenţia la incendiile de mare amploare.

"Începând de marţi, la nivel naţional, au fost înregistrate 94 de solicitări la serviciile de ambulanţă şi SMURD pentru acordarea de ajutor medical de specialitate persoanelor aflate în stradă şi afectate de caniculă. Menţionăm că în acest interval nu au fost înregistrate decese cauzate de caniculă", potrivit MAI.

Judeţele Arad şi Bihor au fost avertizate cu cod roşu de caniculă, miercuri după-amiază fiind anunţate temperaturi maxime de 38-39 de grade, apropiate de recordurile absolute de temperatură ale regiunii.

În judeţele Vrancea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui şi Galaţi, aflate sub cod portocaliu, miercuri după-amiază vor fi temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Bucureştiul şi judeţele Suceava, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa sunt sub avertizare cod galben de caniculă. Temperaturile în Capitală şi în cele 21 de judeţe vor atinge frecvent 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici