Peste 5.000 de asistenţi medicali vor susţine examenul de grad

Peste 5.000 de asistenţi medicali vor participa la examenul de grad principal din 18-19 octombrie, numărul acestora fiind cu câteva sute mai mic decât anul trecut, când s-au înscris aproape 5.600 de candidaţi.

4 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de asistenţi medicali vor susţine examenul de grad

Peste 5.000 de asistenţi medicali vor susţine examenul de grad

Potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar, pentru susţinerea examenul de grad din acest an s-au înscris 5.200 de asistenţi medicali, majoritatea din Capitală.

În România sunt înregistraţi 120.000 de asistenţi medicali, dintre care 80.000 sunt generalişti şi restul din alte specialităţi, a spus Mircea Timofte, vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor şi Moaşelor din România. Aproximativ 25.000 de asistenţi medicali nu au examenul de grad principal.

Potrivit lui Timofte, după aderarea României la UE, aproape 4.000 de asistenţi medicali au făcut cerere pentru recunoaşterea studiilor în vederea angajării într-o clinică din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici