Peste 7.000 kg produse second-hand, venite din Danemarca, au fost oprite la intrarea în România

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu peste şapte tone de produse second-hand provenite din Danemarca.

1072 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 kg produse second-hand, venite din Danemarca, au fost oprite la intrarea în România

Peste 7.000 kg produse second-hand, venite din Danemarca, au fost oprite la intrarea în România

Poliţia de Frontieră anunţă că sâmbătă „în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrarea în România un cetăţean român în vârstă de 54 de ani, din judeţul Constanţa. Acesta conducea un automarfar marca Scania, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (îmbrăcăminte şi încălţăminte) provenite din Danemarca, marfă ce urma să ajungă în judeţul Suceava.”

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare. Aceştia au stabilit că bunurile transportate, în total 7.295 kilograme, nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale.

Concret, marfa nu corespunde operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, fiind considerate deşeuri, au stabilit autorităţile române. Camionul s-a întors în Ungaria, a precizat Poliţia de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
produse,
frontieră,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici