Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de SAGA Festival

Echipajele medicale au acordat îngrijiri medicale pentru 94 de persoane în timpul primei zile a Saga Festival. Alte 19 persoane au fost identificate având asupra lor substanţe interzise.

9239 afișări
Imaginea articolului Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de SAGA Festival

Peste 90 de cazuri medicale la a doua zi de SAGA Festival

A doua zi de desfăşurare a SAGA Festival 2023 a fost una fără evenimente negative, transmite, duminică, Jandarmeria Bucureşi.

Specialiştii din cadrul Agenţiei Nationale Antidrog au consiliat 300 de tineri, prezenţi la festival, cu privire la reducerea consecinţelor negative asociate consumului de alcool şi substanţe psihoactive. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate în incinta festivalului s-au transmis informaţii privind apariţia unor noi substanţe, care pot fi etichetate sub alte denumiri sau în amestecuri, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să nu ştie ce consumă. De asemenea, tinerii au fost încurajaţi să ceară ajutor de specialitate, în caz de urgenţă.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne s-au concentrat pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.

Astfel, jandarmii şi poliţiştii bucureşteni au aplicat 21 de amenzi în valoare totală de 58.000 de lei.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 19 persoane, asupra cărora au fost găsite substanţe interzise.

Acţiunile de prevenire şi combatere nu au avut loc doar în zona de desfăşurare a festivalului, atenţia forţelor de ordine fiind concentrată şi în punctele de comunicaţie care fac legătura cu Bucureştiul.

O atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, au fost înregistrate 94 de cazuri medicale, în scădere faţă de ziua precedentă.

Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi serviciul privat de ambulanţă au acordat sprijin participanţilor cu traumatisme diverse (excoriaţii, contuzii, etc.), precum şi afecţiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la acelaşi nivel, hipertensiune arterială etc.).

Cinci persoane au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici