Peste două tone de tutun, confiscate de la o grupare care îl aducea din Turcia şi îl vindea online

Peste două tone de tutun şi 10 utilaje artizanale folosite la prelucrarea acestuia au fost ridicate de poliţişti, miercuri, în urma a 13 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova la persoane care aduceau tutunul din Turcia şi îl vindeau prin anunţuri online, neplătind taxe de 3 milioane de lei.

404 afișări
Imaginea articolului Peste două tone de tutun, confiscate de la o grupare care îl aducea din Turcia şi îl vindea online

Peste două tone de tutun, confiscate de la o grupare care îl aducea din Turcia şi îl vindea online (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare, miercuri dimineaţă, 13 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar privind comiterea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada martie - iunie, cei în cauză au deţinut şi prelucrat mari cantităţi de tutun, prin tocarea acestuia cu ajutorul unor instalaţii artizanale.

Tutunul era adus în ţară din Turcia, ambalat sau vrac, pe care ulterior îl comercializau pe teritoriul României prin intermediul anunţurilor postate în mediul online, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate.

În cadrul acţiunii au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor peste două tone de tutun şi 10 utilaje artizanale folosite la prelucrarea tutunului, fiind indisponibilizat totodată şi un autoturism folosit de persoanele implicate.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la suma de aproximativ 3.000.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici