Peşte expirat din 30 iunie, mizerie şi miros de nedescris la doi furnizori de peşte de pe litoral

Peşte expirat din 30 iunie, mizerie şi miros de nedescris, produse fără etichete, carcase aruncate pe jos care urmau şi fie refolosite şi alte nereguli au găsit comisarii ANPC la doi furnizori de peşte de pe litoral.

632 afișări
Imaginea articolului Peşte expirat din 30 iunie, mizerie şi miros de nedescris la doi furnizori de peşte de pe litoral

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, spune că a primit informaţii de la un proprietar de rastaurant şi a făcut un control la doi operatori economici din Constanţa care vând peşte.

Au fost găsite sute de kilograme de peşte care par în afara termenului de valabilitate, iar în cazul unor cantităţi de peşte există certitudinea că sunt expirate. Pe imaginile transmise de ANPC se observă o etichetă conform căreia peştele era expirat din 30 iunie.

De asemenea, mai multe ambalaje au fost găsite aruncate pe jos, în mizerie, care urmau să fie refolosite pentru transport.

Constantinescu spune că scena părea ruptă din filmele de groză, iar mirosul era de nesuportat. În plus, toţi cei care manevrau alimentele par să nu aibă „nici măcar o brumă de analize medicale”.

„Condiţiile de depozitare şi de procesare ale peştelui sunt greu de descris în cuvinte. Am procedat la sigilarea tuturor camerelor frigorifice pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformităţi, ţinute necorespunzător sau fără documente de provenienţă. Au fost lăsate invitaţii pentru luni, când se vor întocmi documentele de control şi după verificarea actelor de provenienţă ale mărfurilor, mai ales pentru cantitatea de peşte neetichetată.
A fost solicitată participarea organelor de poliţie ce au răspuns cu promptitudine urmând ca acţiunea începând de luni să se desfăşoare împreună pentru a fi evaluată atât din perspectiva braconajului cât şi a evaziunii fiscale”, spune Horia Constantinescu.

Conform acestuia, ambii operatori economici au o reputaţie negativă, fiind sancţionaţi şi în trecut de către comisarii ANPC.

Ambii sunt furnizori ai multor restaurante de pe litoral şi ai multor magazine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici