Peste jumătate din români nu au asigurare privată de sănătate

  • Peste 50% dintre români nu deţin şi nici nu şi-au propus să încheie o asigurare privată de sănătate
  • Aceste date fac parte dintr-un sondaj realizat în vederea unei campanii naţionale de informare
  • Două treimi dintre respondenţi au declarat că ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private
1734 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate din români nu au asigurare privată de sănătate

Peste jumătate din români nu au asigurare privată de sănătate

Peste 50% dintre români nu deţin şi nici nu şi-au propus să încheie o asigurare privată de sănătate, potrivit unui sondaj realizat în vederea unei campanii naţionale de informare.

Totodată, doar doi din zece români care nu au asigurare privată de sănătate vor să-şi facă una în următoare şase luni.

Două treimi dintre respondenţi au declarat că ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private: 29% dintre aceştia au spus că ar aloca între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei.

Aproape jumătate, respectiv 48% dintre participanţii la studiu au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set complet de analize, 30% dintre aceştia invocând lipsa de timp, 18% procedura greoaie din spitale, în timp ce 13% consideră că nu au nevoie de analize deoarece sunt sănătoşi.

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe internet informaţii despre ce boală ar putea indica acestea. În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură. Totodată, 81% dintre participanţii la sondaj au declarat că iau din când în când medicamente fără recomandarea medicului, însă doar pentru afecţiuni uşoare ca răceli, indigestii sau dureri de cap. Alţi 14% dintre respondenţi au declarat că nu fac niciodată acest lucru.

Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj, respectiv 53%, au spus că nu cunosc diferenţa dintre o asigurare privată de sănătate şi un abonament medical.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici