Peste o sută de femei din Regiunea Sud-Est, la seminarul "Şanse egale pentru cariere de succes"

Peste o sută de femei din diverse domenii din Regiunea Sud-Est au participat la un seminar în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European şi derulat de SIVECO România, Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă MEDIAFAX.

190 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de femei din Regiunea Sud-Est, la seminarul "Şanse egale pentru cariere de succes"

Peste o sută de femei din Regiunea Sud-Est, la seminarul "Şanse egale pentru cariere de succes"

Evenimentul, desfăşurat în zilele de 28 şi 29 iunie în municipiul Constanţa, a reunit atât femei manageri de resurse umane, femei cu funcţii de decizie din întreprinderi, cât şi femei cu poveşti de succes aflate în funcţii de conducere din instituţii publice, consilii de administraţie, companii şi asociaţii patronale, iar participanţii au dezbătut modalităţile de implementare a principiului egalităţii de şanse în politicile companiilor şi instrumentele necesare.

Rodica Papadopol, managerul de proiect din partea SIVECO, a declarat că peste o sută de persoane din mai multe domenii au participat la seminarul de la Constanţa.

"Peste o sută de persoane au participat la dezbateri în cele două zile ale seminarului de la Constanţa. Seminariile sunt interactive, îşi propun să depisteze problemele pe care femeile din diferite regiuni ale ţării le au şi să găsească, de asemenea, modalităţi de comunicare între aceste doamne care vor face parte din grupul-ţintă al proiectului şi să găsească, împreună, răspunsuri, soluţii, la întrebările pe care participantele le ridică", a spus Rodica Papadopol.

Managerul proiectului a precizat că acest proiect este structurat pe trei activităţi principale.

"Proiectul este structurat pe trei activităţi principale. O campanie de informare a femeilor asupra principiului egalităţii de şanse în obţinerea unei cariere de succes, iar în cadrul acestei activităţi au fost finalizate portalul proiectului şi ghidul pentru managerii de resurse umane. Ne aflăm într-o campanie de promovare a acestui ghid elaborat de către echipa de proiect a agenţiei MEDIAFAX într-un periplu de seminarii care se derulează la nivel naţional. A doua activitate a proiectului, care este în curs de implementare, se va finaliza prin realizarea unei cărţi cu poveşti de succes ale femeilor din România. În toamna anului curent vom avea o serie de conferinţe regionale dedicate promovării cărţii, iar cea de-a treia activitate este una de formare care presupune realizarea în cele opt regiuni ale ţării a unor cursuri de perfecţionare, dintre care trei de management şi unul de perfecţionare în tehnologia informaţiei", a explicat Rodica Papadopol.

Coordonatorul seminariilor din partea MEDIAFAX, Gabriel Cringeneanu, a spus că acestea sunt destinate schimbului de bune practici şi strategii de succes pentru o reprezentare echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în companiile din ţară.

"Seminariile pe care le derulăm în fiecare regiune de dezvoltare a ţării, în cadrul proiectului «Şanse egale pentru cariere de succes» sunt destinate schimbului de bune practici şi de strategii de succes menite să asigure o reprezentare echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în funcţii de decizie în companiile şi instituţiile din România prin eliminarea stereotipurilor de gen. A spune că femeile ar trebui să se limiteze doar la anumite poziţii în cadrul unei organizaţii este una dintre greşelile des întâlnite în mentalitatea românilor", a menţionat Gabriel Cringeneanu.

Seminarii similare au avut loc în Craiova, Cluj, Timişoara, Iaşi şi urmează la 1 iulie în Bucureşti, în data de 4 şi 5 iulie - la Ploieşti, în 7 şi 8 iulie - la Braşov, iar pe 14 iulie din nou la Bucureşti.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de succes" este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeşte în oameni! şi se derulează pe o perioadă de doi ani, de la 1 septembrie 2010 şi până la 31 august 2012, fiind derulat de SIVECO România SA în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă Mediafax SA.

Valoarea totală a proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes" este de 14,4 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici