Peşti morţi, găsiţi la marginea Lacului Morii. Ministerul Mediului, MAI şi Garda de Mediu fac vericări

Mai mulţi peşti de dimensiuni mici şi mijlocii, preponderent puiet, au fost găsiţi la marginea Lacului Morii, vineri dimineaţă, de locuitorii cartierului Crângaşi. Primăria Sectorului 6 a anunţat că, cel mai probabil, cauza decesului acestora este lipsa oxigenului.

120 afișări
Imaginea articolului Peşti morţi, găsiţi la marginea Lacului Morii. Ministerul Mediului, MAI şi Garda de Mediu fac vericări

Peşti morţi, găsiţi la marginea Lacului Morii. Ministerul Mediului, MAI şi Garda de Mediu fac vericări

„În această dimineaţă (vineri - n.red.), în jurul orelor 07.15, cetăţenii riverani din Cartierul Crângaşi care domiciliază în zona vecină Lacului Morii au informat Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 asupra apariţiei pe luciul apei a unor peşti morţi. O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Serviciului Protecţia Mediului şi ai Serviciului Ordine Publică s-a deplasat la locul evenimentului reclamat. S-a observat că pe Lacului Morii (spre mal) există numeroase exemplare de peşti morţi, de dimensiuni mici şi mijlocii, preponderent puiet”, conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

La o primă evaluare, cauza identificată de reprezentanţii Serviciului Protecţia Mediului a fost stabilită ca fiind hipoxia (scăderea cantităţii de oxigen în ţesuturi, medii de cultură sau aer), fapt confirmat şi de reprezentantul Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

„Acest fenomen se produce din cauza dezvoltării excesive a plantelor acvatice care consumă o anumită cantitate de oxigen dizolvată în apă, în condiţiile în care temperaturile cresc pe perioada verii”, potrivit sursei citate.

Pentru remedierea problemei constatate, Administraţia Naţională „Apele Române” intervine cu un efectiv de lucrători cu bărci şi ustensile necesare captării peştelui, în vederea curăţării luciului de apă.

Independent, echipe ale Ministerului Mediului, prezente în zonă, prelevează probe de apă şi realizează analiza peştilor captaţi pentru a stabili cu exactitate dacă motivul mortalităţii îl reprezintă, într-adevăr, hipoxia.

„Problema a fost sesizată de cetăţeni şi organelor Ministerului Afacerilor Interne şi Gărzii Naţionale de Mediu care realizează verificări pe liniile de competenţă specifice”, arată sursa menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici