Petronela, fetiţa din Iaşi, bolnavă de cancer, nu poate beneficia deocamdată de transplant de celule stem

Fetiţa de opt ani din judeţul Iaşi, în cazul căreia instanţa a decis să oblige părinţii să accepte tratamentul pentru cancer, a ajuns, marţi dimineaţa, la Spitalul de Copii din Timişoara, dar nu poate beneficia de transplant de celule stem, deocamdată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

538 afișări
Imaginea articolului Petronela, fetiţa din Iaşi, bolnavă de cancer, nu poate beneficia deocamdată de transplant de celule stem

Petronela, fetiţa din Iaşi, bolnavă de cancer, nu poate beneficia deocamdată de transplant de celule stem

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Mihai Gafencu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că fetiţa a ajuns cu o ambulanţă în unitatea medicală, marţi dimineaţa, fiind supusă mai multor investigaţii, în condiţiile în care boala a revenit.

”Copilul a sosit în Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara, dedicat secţiei de oncohematologie. A fost preluat de colegii noştri şi personal de şefa secţiei, conferenţiar Smaranda Arghilescu. Este actualmente în investigaţii pentru a se preciza exact stadiul revenirii acestei boli crunte şi a diagnosticului de precizie, care să poată permite apoi orientarea terapiei spre metodele devenite clasice deja: chimioterapia sau intervenţia chirurgicală, dublate sau nu de celeltalte proceduri”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, deocamdată nu se poate realiza transplanul de celule stem, pentru că fetiţa nu are indicaţie medicală în acest sens.

“Transplantul de celule stem nu se poate face actualmente, pentru că nu are indicaţie. El se face în momentul în care există indicaţia pe tip de boală, de aceea am luat anumite investigaţii şi trebuie stadializată recăderea acestui copil. Este o recădere de tumoră solidă”, a spus medicul Mihai Gafencu.

Fetiţa de opt ani din judeţul Iaşi a ajuns la spital după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic şi nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a solicitat, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara acestui an, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistenţă medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici