Pichet la sediul Guvernului pentru păstrarea Parcului Bordei

Aproape o sută de membri ai Partidului Verde şi ai unor organizaţii nonguvernamentale au pichetat, miercuri, Palatul Victoria, cerând Executivului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru scoaterea Parcului Bordei din proprietatea omului de afaceri Costică Constanda.

1 afișare
Imaginea articolului Pichet la sediul Guvernului pentru păstrarea Parcului Bordei

Pichet la sediul Guvernului pentru păstrarea Parcului Bordei

Potrivit co-preşedintelui Partidului Verde, Gheorghe Ionicescu, o delegaţie formată din trei membri ai formaţiunii politice se va întâlni miercuri, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-i înmâna o scrisoare deschisă în care i se solicită, pe lâng declararea Parcului Bordei domeniu public şi demiterea prefectului Capitalei, Mioara Mantale, pentru că nu s-a implicat în redarea acestui spaţiu verde bucureştenilor.

"Avem promisiuni din partea unor reprezentanţi ai Guvernului că Mioara Mantale va fi demisă", a spus Ionicescu.

Senatorul Marius Marinescu, membru al Partidului Democrat, care susţine această cauză, prezent la acţiunea din faţa Guvernului, a declarat că toate actele care atestă că omul de afaceri este proprietarul parcului sunt nule.

"Comisia Municipiului Bucureşti de aplicare a legilor Fondului Funciar a dat hotărârea nr. 893 în 18 decembrie 2002, prin care declara Parcul Bordei domeniu public, de aceea toate actele lui Costică Constanda sunt nule", a explicat senatorul.

În caz că problema nu se va rezolva, Partidul Verde vrea să ceară sprijinul Partidului Verde European, a adăugat Ionicescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici