Pieţele europene cresc în contextul discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina

Acţiunile din Europa înregistrau creşteri semnificative în după-amiaza zilei de marţi, pe fondul discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina.

139 afișări
Imaginea articolului Pieţele europene cresc în contextul discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina

Pieţele europene cresc în contextul discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina

În urma discuţiilor purtate la Istanbul, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că trupele ruseşti îşi vor reduce considerabil activitatea din jurul Kievului şi Cernihivului, într-un efort de sporire a încrederii reciproce în vederea viitoarelor negocieri de pace.

Indicii FTSE 100, CAC 40 şi DAX 30 creşteau cu 1,3%, 3,2%, 3,5%. La Milano, FTSE-MIB afişa un avans de 3,1%. Stoxx 600 era pe plus cu 2,1%, iar BET se aprecia la Bucureşti cu 2,8%.

Evoluţia de marţi vine pe măsură ce investitorii din regiune rămân concentraţi asupra războiului dintre Kiev şi Moscova. Discuţiile dintre cele două părţi sunt gata să continue săptămâna aceasta, delegaţiile celor două ţări ajungând recent în Turcia, unde au loc primele negocieri din ultimele două săptămâni.

În vreme ce pieţele de obligaţiuni sunt extrem de febrile, iar acţiunile din toată lumea continuă să înregistreze creşteri în ciuda întrebărilor legate de conflictul ruso-ucrainean, pare să fie în joc o abordare de tip TINA (there is no alternative/nu există nicio alternativă), sugerează James Athey, senior investment manager al companiei de investiţii Abrdn.

„Factorul psihologic nu poate fi subestimat. De cel puţin un deceniu, investitorii au fost recompensaţi când au cumpărat de fiecare dacă pe fondul scăderilor (buy the dip – n.r.), iar răspunsul pavlovian este dificil de combătut din nou”, adaugă Athey.

În Statele Unite, Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq creşteau cu 0,7% până la 0,9% în premarket, cu o oră înaintea şedinţei propriu-zise de pe Wall Street.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
negocieri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici