Pistoale, arme cu aer comprimat şi aproape 2.000 de cartuşe, ridicate de Poliţie de la traficanţi de arme

Poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare în judeţele Braşov şi Ialomiţa la persoane bănuite de contrabandă cu arme, ridicând 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre şi 210 capse genofix.

1358 afișări
Imaginea articolului Pistoale, arme cu aer comprimat şi aproape 2.000 de cartuşe, ridicate de Poliţie de la traficanţi de arme

Pistoale, arme cu aer comprimat şi aproape 2.000 de cartuşe, ridicate de Poliţie de la traficanţi de arme

Potrivit Poliţiei, percheziţiile au vizat doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici