Piteşti: Examenul teoretic pentru obţinerea permisului, susţinut pe calculator

Examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere a fost susţinut, marţi, la Serviciul Permise Argeş, pe calculator, în premieră naţională, prefectul judeţului afirmând că această măsură a fost luată pentru a elimina orice suspiciune legată de modul de examinare.

6451 afișări
Imaginea articolului Piteşti: Examenul teoretic pentru obţinerea permisului, susţinut pe calculator

Piteşti: Examenul teoretic pentru obţinerea permisului, susţinut pe calculator

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Ion Popa, implementarea noului sistem de susţinere a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a devenit necesară la Piteşti pentru a fi eliminată orice suspiciune legată de modul de exeminare şi pentru a schimba imaginea serviciului argeşean de permise şi înmatriculări, după începerea anchetei DGA.

“Argeşul este primul judeţ din România unde funcţionează începând de astăzi (n.r.-marţi) acest sistem modern pe calculator, care elimină contactul examinatorului cu examinatul. Urmează să vedem rezultatele obţinute de cei programaţi astăzi să susţină proba teoretică pe calculator, dar precizez că sistemul funcţionează ireproşabil şi este foarte sigur”, a declarat prefectul judeţului Argeş.

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş au programat, pentru marţi, un număr de 80 de candidaţi pentru susţinerea probei teoretice. Candidaţii au la dispoziţie 30 de minute pentru rezolvarea grilelor şi susţin examenul în zece serii a câte opt persoane. Candidaţii trebuie să obţină minimum 22 de puncte din cele 26 pentru a fi declaraţi admişi.

Din prima serie care a susţinut examenul, un singur candidat a fost declarat admis, ceilalţi nouă fiind respinşi.

Tot de marţi, au început activitatea la Piteşti şi cei şapte angajaţi detaşaţi de la serviciile similare din Braşov, Dolj, Prahova şi Dâmboviţa, care vor ajuta, pe o perioadă determinată, la buna desfăşurare a activităţii la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor Argeş.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de 14 spre 15 iunie, arestarea a 17 persoane implicate în scandalul privind obţinerea frauduloasă de permise auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici