Video Plajele afectate de inundaţii au fost refăcute

Angajaţii Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral au reuşit, joi, să refacă plajele din staţiunile Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Costineşti, afectate de inundaţiile de marţi, fiind în curs de reabilitare plajele de la Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia şi Olimp.

2 afișări

Până joi, lucrătorii DADL au refăcut plajele Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Costineşti, rămânând ca în în noaptea de joi spre vineri să continue operaţiunile la plajele Eforie Nord, Eforie Sud, Mangalia şi Olimp.

Potrivit DADL, lucrările vor consta în degajarea deşeurilor aduse pe plaje de ape, redistribuirea nisipului către zonele de plajă în care acesta a fost luat în urma precipitaţiilor, compensarea cu nisip a ravenelor formate şi reamenajarea plajelor prin discuire şi afânare.

Purtătorul de cuvânt al DADL, Cristian Anton, a declarat că, în cursul nopţii de miercuri, au fost transportate 1.000 de tone de nisip de pe cordonul litoral Eforie Nord - Eforie Sud, s-au umplut ravenele, s-a nivelat, după care nisipul a fost afânat şi ecologizat pe plajele din sudul litoralului.

Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral a mobilizat şapte încărcătoare, 15 camioane, un buldozer, un autogreder, precum şi alte utilaje si numeroşi lucrători, care să intervină pentru a reabilita porţiunile de plaje afectate de ploile din noaptea de marţi spre miercuri. Lucrările sunt făcute în special noaptea, pentru a nu pune în pericol siguranţa turiştilor aflaţi pe plaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici