Video Plantaţie de canabis găsită de poliţişti la o fermă de unde se sustrăgea ilegal ţiţei din conducte

Poliţiştii constănţeni au descoperit o plantaţie de canabis la o fermă de unde, printr-o instalaţie artizanală, au fost sustrase zeci de tone de ţiţei dintr-o conductă de transport produse petroliere a societăţii Conpet SA, şase persoane fiind reţinute în acest caz.

321 afișări

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, comisarul şef George Dorel Popa, în cursul zilei de luni au fost organizate simultan descinderi la două locaţii din Lumina şi Ovidiu, unde existau informaţii că un grup de persoane se ocupă, printre altele, cu furtul de produse petroliere.

"În urma realizării unui flagrant au fost reţinuţi şase bărbaţi, patru din Constanţa şi câte unul din Bacău şi Prahova, care încărcau cu produs petrolier o cisternă de 35 de tone dintr-un depozit din localitatea Ovidiu", a declarat comisarul şef George Popa.

La depozitul respectiv au mai fost descoperite şase bazine, trei dintre ele fiind pline cu ţiţei, în total aproximativ 75 de tone. În paralel, la ferma din Lumina poliţiştii au descoperit şi instalaţia artizanală prin care se sustrăgea produsul petrolier din conducta Conpet, care avea o lungime de aproximativ 20 de metri.

La aceeaşi fermă, oamenii legii au avut surpriza să descopere şi o plantaţie de canabis, amenajată într-o hală.

"Plantele erau în 918 ghivece, pe o suprafaţă de 400 - 500 de metri, planaţia beneficiind de instalaţii speciale de încălzire, iluminat şi ventilaţie, precum şi de o serie de substanţe care stimulau creşterea plantelor", a mai precizat şeful IPJ Constanţa.

Mai mult, în incinta fermei s-au descoperit şi 23 de autoturisme de lux, înmatriculate în România, dar şi în alte state.

"În urma verificărilor preliminare, până la această oră am reuşit să stabilim că patru dintre aceste autoturisme de lux erau furate din România şi străinătate", a spus comisarul şef George Popa, care a precizat că cercetările în acest caz vor fi preluate de lucrătorii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT Constanţa.

La această oră, a fost indisponibilizată cantitatea de 75 de tone de produs petrolier şi s-a instituit sechestru pe două autoturisme aparţinând unuia dintre membrii grupării.

Cei şase bărbaţi, între care se află şi proprietarul fermei din Lumina, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Ei sunt pasibili de pedepse cu închisoarea de până la 18 ani, pentru furtul de produs petrolier, şi până la 15 ani pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la furtul de produse petroliere, precum şi pentru a stabili unde şi în ce mod comercializau cei şase ţiţeiul sustras.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici