Plata pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare se poate face online pe Ghişeul.ro

  • Plata pentru permisul de conducere, autorizaţia de circulaţie provizorie şi certificatul de înmatriculare se poate face online pe Ghişeul.ro începând de joi, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.
  • Octavian Oprea, vicepreşedintele ADR: Accesibilitatea este un factor esenţial în procesul de digitalizare a serviciilor publice.
1669 afișări
Imaginea articolului Plata pentru permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare se poate face online pe Ghişeul.ro

Sursă foto: captură ghiseul.ro

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Digitalizarea României, sute de tipuri de plăţi pot fi achitate online prin Ghişeul.ro, odată cu adăugarea plăţilor pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie.

Toate aceste plăţi pot fi făcute prin ghişeul virtual, rapid, sigur, fără cozi sau comisioane, începând de joi.

Adăugarea acestor servicii în platforma administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) şi ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esenţial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorităţii pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanţă. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituţiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acţionăm împreună. Vă îndemn să fiţi responsabili şi să folosiţi aceste mijloace online de plată. Vă protejaţi de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 şi economisiţi timp preţios. Interconectând instituţiile publice, digitalizăm România şi transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreşedintele ADR, Octavian Oprea.

În total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate peste 300 de tipuri de plăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici