Pleci la Roma? Iată tot ce trebuie să ştii despre transportul în capitala Italiei

  • Ionuţ Valentin Maftei are o firmă de taxiuri de lux la Roma
  • Cele mai importante obiective turistice din Roma pot fi vizitate în trei ore
  • Preţul transportului pentru o vacanţă la Roma, între 50 şi 100 de euro
1524 afișări
Pentru Ionuţ Valentin Maftei, străzile Romei nu mai au niciun secret. Românul în vârstă de 39 de ani deţine o firmă de taxiuri de lux în Cetatea Eternă. Rezervarea se face anticipat şi un şofer te aşteaptă la aeroport. Pandemia l-a constrâns pe Valentin să reducă preţurile, astfel încât pentru o cursă de la Aeroportul Fiumicino sau Ciampino vei plăti 40 de euro.
 
„Au venit clienţi care aveau escală la Roma, au fost preluaţi de la aeroport, duşi în Roma trei ore şi readuşi înapoi”, spune Ionuţ Valentin Maftei, referindu-se la cursele cu taxiul din timpul pandemiei. 
 
Dacă mergi cu transportul în comun, trebuie să ştii că un bilet pentru autobuz sau metrou costă în Roma 1,5 euro, iar un abonament pe trei zile - 18 euro. 
 
Ca să te bucuri din plin de oraş, încalţă pantofi comozi şi ia Roma la picior. Alege un rucsac practic de care vei avea mare grijă în mijloacele de transport. La automatele din gară nu accepta ajutorul persoanelor neautorizate şi nu număra bani în public. Dacă nu ai timp, un şofer personal te poate plimba prin Roma şi îţi va recomanda cea mai bună îngheţată şi cea mai delicioasă pizza.
 
Fie că decizi să vii la Roma pentru o vacanţă sau un weekend de shopping, ţine minte aceste lucruri. Taxiurile sunt exclusiv albe şi sunt autorizate de primărie. Au un preţ standard şi te vor duce acolo unde îţi doreşti. Dacă vrei să-ţi rezervi o maşină cu şofer, gândeşte-te înainte şi caută pe Internet firma pe care ţi-o doreşti, rezervă şi şoferii te vor aştepta la aeroport. Ai la dispoziţie trenuri şi autobuze care te vor duce în centru.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
roma,
transport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici