Ploaie, ninsoare şi ceaţă, marţi dimineaţa pe mai multe drumuri din ţară

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă sau de carosabil umed pe mai multe drumuri din ţară, însă nicio arteră principală din ţară nu este restricţionată, marţi dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice.

150 afișări
Imaginea articolului Ploaie, ninsoare şi ceaţă, marţi dimineaţa pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Traficul rutier este în continuare oprit pe DN 2 Râmnicu Sărat-Focşani, în afara localităţii Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, victima din autoutilitară fiind declarată decedată.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, însă fără a fi impuse restricţii de trafic, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Sibiu, carosabilul fiind umed.

De asemenea, sunt precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed, pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Vâlcea, dar şi în mun. Bucureşti.

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Giurgiu şi Vrancea. Totodată, este semnalată ceaţă şi pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 160-193, vizibilitatea fiind redusă sub 300-400 de metri.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil parţial umed, fiind semnalate pe alocuri şi precipitaţii sub formă de ploaie.

Pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti se circulă în condiţii de aglomeraţie, începând din loc. Bolintin Deal.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor că folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici