PNL cere judecătorilor CCR amânarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal

Partidul Naţional Liberal a depus vineri la CCR o solicitare pentru suspendarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal până la pronunţarea Comisiei de la Veneţia, amintind că inclusiv judecătorii constituţionali au cerut opinia acestui for de experţi.

469 afișări
Imaginea articolului PNL cere judecătorilor CCR amânarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal

PNL cere judecătorilor CCR amânarea dezbaterii sesizărilor privind legile Justiţiei şi Codului penal

"Având în vedere apartenenţa României la Uniunea Europeană, la NATO şi la Consiliul Europei, aducând în atenţia dumneavoastră solicitarea Secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, adresată joi, 6 iulie 2018, „tuturor părţilor implicate” de a aştepta opinia Comisiei de la Veneţia înainte de a lua vreo altă decizie în privinţa legislaţiei, vă înaintăm solicitarea de a suspenda soluţionarea cauzelor afate pe rolul Curţii Constituţionale, până la finalizarea şi publicarea punctelor de vedere ale Comisiei de la Veneţia, respectiv până la primirea răspunsurilor la întrebările amintite din partea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, referindu-ne la: Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010, precum şi Legii nr.304/2004, a Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, şi a Legii nr.304/2004, şi a Legii nr.317/2004", se arată în solicitarea trimisă de PNL către CCR.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, aminteşte în comunicatul de presă că inclusiv CCR a solicitat analiza Comisiei de la Veneţia asupra proiectelor de lege amintite.

"Apreciem practica constantă a Curţii Constituţionale de a-şi consolida jurisprudenţa în materie constituţională, ţinând cont de-a lungul timpului de opiniile şi analizele Comisiei de la Veneţia. În acelaşi timp, reamintim faptul că inclusiv Curtea Constituţională a solicitat analiza acestui for de experţi asupra unor soluţii legislative aflate în dezbaterea parlamentară ori adoptate de Guvern", precizează liderul PNL.

Ludovic Orban a anunţat luni încă de luni că liberalii vor trimite o scrisoare către CCR prin care vor cere judecătorilor Curţii să amâne dezbaterea sesizării asupra modificărilor Codului de procedură penală, până la exprimarea unei opinii de către Comisia de la Veneţia.

"PNL trimite o scrisoare către CCR pentru a amâna dezbaterea sesizării de neconstituţionalitate înaintată de opoziţie contra proiectului de lege privind Codul de procedură penală, de asemenea această amânare o solicităm până la adoptarea unui punct de vedere de către Comisia de la Veneţia", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici