Poliţia anunţă că traficul va fi intensificat în acest week-end

Poliţia ia măsuri pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în zilele de sâmbătă şi duminică, întrucât Sărbătorile de iarnă se încheie, iar traficul auto se va intensifica semnificativ, în special pe rutele care leagă Braşovul de Bucureşti, atât către, cât şi dinspre zonele turistice montane.

1 afișare
Imaginea articolului Poliţia anunţă că traficul va fi intensificat în acest week-end

Poliţia anunţă că traficul va fi intensificat în acest week-end

Pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere, Serviciile de Poliţie Rutieră ale judeţelor Braşov, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei au suplimentat numărul de agenţi în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor şi la orele cu trafic intens.

Atenţie deosebită se acordă DN1 Bucureşti-Braşov şi DN1A Bucureşti-Vălenii de Munte-Cheia-Săcele-Braşov.

Pentru autostrăzi şi celelalte drumuri intens circulate au fost luate măsuri similare, în vederea asigurării unui trafic fluent la întoarcerea din vacanţa de sărbători.

Mâine, 6 ianuarie 2008, în funcţie de condiţiile meteorologice, drumurile şi principalele intersecţii situate pe rutele care leagă Braşovul de Capitală vor fi supravegheate aerian, din elicopter, de către lucrători ai Poliţiei Rutiere, cu sprijinul Inspectoratului de Aviaţie al MIRA.

Au fost stabilite trasee alternative de deplasare, care vor fi folosite în momentul în care se constată aglomerarea rutei principale.

Dinspre Braşov şi staţiunile montane, de pe DN1, conducătorii auto vor fi îndrumaţi să folosească şi următoarele rute către Bucureşti: DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Centura de Est a municipiului Ploieşti - Bucureşti; se recomandă ca această rută să fie folosită şi de către cei care pleacă din Predeal sau chiar din Azuga, de pe DN1; DN1 Braşov - Sinaia - DN71 Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bucureşti; DN1 Braşov - Sinaia - Centura de Vest a municipiului Ploieşti - DN1A Ploieşti - Buftea - Bucureşti; Braşov - Sinaia - Băneşti - DJ 720 Floreşti - Moreni - Târgovişte - DN71 Târgovişte - Bucureşti.

În cazul în care la intrarea în Bucureşti dinspre DN1 circulaţia se aglomerează pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti, traficul va fi direcţionat şi pe Centura Capitalei, către cartierele Tunari, Colentina şi Pantelimon.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente rutiere nedorite, Poliţia recomandă şoferilor ca atunci când se deplasează în coloană să evite să depăşească, întrucât această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune în pericol vieţi. Alte recomandări adresate şoferilor sunt de a îi determina pe toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să utilizeze centura de siguranţă, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei), să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.

Totodată, este recomandată folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi şoferii să mărească distanţa de siguranţă dintre vehiculele aflate în mers.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici