Poliţia de Frontieră: 140 de români au fost împiedicaţi să intre în R. Moldova (Video)

Un număr de 140 de turişti nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul Republicii Moldova, de joi dimineaţă şi până acum, fiind întorşi din drum de către vameşii de la Albiţa şi Sculeni, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră (DFP) Iaşi, comisar-şef Vasilica Tătaru.

25 afișări
Imaginea articolului Poliţia de Frontieră: 140 de români au fost împiedicaţi să intre în R. Moldova (Video)

Poliţia de Frontieră: 140 de români au fost împiedicaţi să intre în R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

"În total, începând de ieri dimineaţă (joi - n.r.) au fost 140 de de români care nu au putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, fără a li se oferi explicaţii de către vameşii moldoveni. Este vorba despre cetăţenii înregistraţi de noi în punctele vamale Albiţa şi Sculeni. Aceştia se aflau în maşini", a mai spus purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi.

Potrivit acesteia, o sută de cazuri au fost înregistrate pe parcursul zilei de joi, iar restul vineri.

Purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi a spus că astfel de situaţii, în care să fie implicaţi un număr atât de mare de români, nu s-au mai înregistrat până joi.

"Până acum aveam doar cazuri sporadice, nu într-un număr atât de mare", a adăugat sursa citată.

Un număr de 16 turişti români aflaţi în trenul internaţional Bucureşti-Chişinău au fost opriţi, în noaptea de joi spre vineri, în Vama Ungheni, iar vameşii moldoveni nu le-au permis accesul în Republica Moldova.

Cei 16 turişti români, care au plecat joi seară din Gara de Nord din Capitală, spun că nu li s-a permis accesul în Republica Moldova şi că au fost coborâţi din tren, în Vama Ungheni, pe partea moldoveană, iar ulterior au fost urcaţi într-o altă garnitură către Iaşi.

Joi, membri ai unor delegaţii de la Consiliile Judeţene din Iaşi şi Vaslui care urmau să participe la o reuniune în raionul Făleşti din Republica Moldova au fost întorşi de la graniţă, în vama Leuşeni, fără să primească vreo explicaţie.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici