Poliţiştii au confiscat peste 99.000 de lei după 18 percheziţii în Ilfov şi Dâmboviţa

Peste 99.900 de lei, opt plante de cannabis, peste 2.000 euro şi 25 de telefoane mobile au fost confiscate, miercuri, de poliţiştii de Combatere a Criminalităţii Organizate, după percheziţii în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.

485 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat peste 99.000 de lei după 18 percheziţii în Ilfov şi Dâmboviţa

Poliţiştii au confiscat peste 99.000 de lei după 18 percheziţii în Ilfov şi Dâmboviţa

Grupul organizat destructurat era specializat în introducerea în ţară a unor droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, ecsatsy şi amefetamină.

„Din cercetări a reieşit că un bărbat din localitatea Crevedia s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantităţi de droguri disimulate în colete, un transport conţinând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecsasy şi 500 de grame cocaină sau amfetamină. Totodată, acesta ar fi devenit liderul grupării infracţionale pe care ar fi coordonat-o”, spun poliţiştii din cadrul IGPR.

După ce drogurile erau introduse în ţară, acestea erau porţionate şi comercializate pe raza localităţilor Crevedia, Ciocăneşti, Butimanu şi Buftea, prin intermediul a 13 persoane care, pe lângă comercializarea acestora, ar fi avut şi rolul de a ridica şi ascunde coletele transmise.

Pentru probarea activităţii infracţionale, pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii SCCO Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Piteşti, Braşov, Bucureşti, Buzău şi Covasna, au făcut 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov.

În urma descinderilor efectuate, poliţiştii au confiscat opt plante de cannabis, o instalaţie de cultivat in-door, trei pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrăşământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri şi alte obiecte susceptibile a conţine urme de droguri.

Oamenii legii vor pune în executare 14 mandate de aducere, iar alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziţionat droguri de la cei în cauză urmează să fie conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere în vederea consumului ilicit de droguri de risc şi de mare risc şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc şi mare risc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drog,
percheziţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici