Poliţiştii au confiscat peste o tonă de fructe, legume, carne de viţel şi peşte, fără documente

Peste o tonă de fructe, legume, carne de viţel şi peşte, fără documente de provenienţă, au fost confiscate, joi, în judeţul Călăraşi, fiind verificaţi 30 de agenţi economici şi fiind date 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 lei

227 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat peste o tonă de fructe, legume, carne de viţel şi peşte, fără documente

Poliţiştii au confiscat peste o tonă de fructe, legume, carne de viţel şi peşte, fără documente (Imagine: Ovidiu Micsik - Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor, acţiunea a fost organizată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi şi din structura de ordine publică, luptătorii Serviciului Intervenţie Rapidă, împreună cu comisarii Gărzii Financiare, reprezentanţii DSV Călăraşi şi ai Serviciului Judeţean de Metrologie.

"A fost o acţiune de control în Piaţa Big din Municipiul Călăraşi, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a faptelor de înşelăciune la măsurătoare sau cu privire la calitatea mărfurilor în domeniul achiziţiei, depozitării şi comercializării produselor agroalimentare. Au fost verificaţi 30 de agenţi economici, societăţi comerciale, persoane fizice autorizate sau producători particulari care au ca obiect de activitate comercializarea în regim en detail de produse agroalimentare, pentru neregulile constatate, lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor depozitate sau expuse spre vânzare, existenţa aparatelor de cântar fără verificare metrologică, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Potrivit sursei citate, au fost confiscate peste 500 de kilograme de legume şi fructe, suma de 985 lei reprezentând contravaloarea de flori deţinute ilicit, fiind indisponibilizată şi cantitatea de 160,9 kilograme de peşte, iar după ce a fost oprit în trafic un autoturism marca Nissan Primera, condus de R.Iulian, de 26 ani, din comuna Curcani, care transporta marfa fără documente de provenienţă şi sanitar-veterinare, poliţiştii şi inspectorii DSV au confiscat şi 410 kilograme de carne viţel şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat cu 1.000 lei.

"În total, peste o tonă de marfă, legume, fructe, peşte şi carne de viţel, a fost confiscată", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Tudor a mai precizat că au fost întocmite actele premergătoare faţă de administratorii unei societăţi comerciale care utilizau programe de calculator fără licenţă, pe o unitate de calculator din incinta punctului de lucru al societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici