Poliţiştii care fac ore suplimentare la alegerile parlamentare vor fi plătiţi

Poliţiştii care vor face ore suplimentare la alegerile din 30 noiembrie vor fi plătiţi sau vor avea zile libere, conducerea Poliţiei Române dispunând, joi, evidenţierea orelor suplimentare în cazul poliţiştilor implicaţi în activităţile de asigurare a ordinii publice în timpul procesului electoral.

114 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii care fac ore suplimentare la alegerile parlamentare vor fi plătiţi

Poliţiştii care fac ore suplimentare la alegerile parlamentare vor fi plătiţi (Imagine: Mediafax Foto)

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) "a luat act de poziţia publică a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual referitoare la evidenţierea şi plata orelor suplimentare pentru poliţişti", se arată într-un comunicat de joi al IGPR.

În acest sens, comisar şef Gheorghi Plai, şeful interimar al Poliţiei Române, a transmis, joi, o dispoziţie către şefii structurilor IGPR prin care solicită evidenţierea orelor suplimentare de muncă ce ar putea fi efectuate de către poliţiştii implicaţi în activităţile de asigurare a ordinii publice ocazionate de procesul electoral din 30 noiembrie 2008, conform planurilor de măsuri stabilite.

"Dispoziţia conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române prevede că nerespectarea programului de lucru şi neevidenţierea orelor suplimentare care ar putea fi efectuate vor atrage sancţiuni, conform actelor normative în vigoare", se mai arată în comunicat.

Potrivit Poliţiei Române, orele suplimentare vor fi luate în calcul la plată sau la zile libere, în funcţie de opţiunile poliţiştilor.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a ameninţat că nu va mai desfăşura ore suplimentare în perioada alegerilor dacă nu se dezbate, până în 25 noiembrie, în plenul Camerei Deputaţilor un proiect de lege privind salarizarea militarilor şi a funcţionarilor cu statut special.

"Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) denunţă public refuzul lui Bogdan Olteanu de a introduce pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor un proiect de lege privind salarizarea personalului militar şi a funcţionarilor cu statut special, aprobat de Senat în aprilie", se arată într-un comunicat de miercuri al organizaţiei sindicale.

Reprezentanţii SNPPC susţin că dacă acest proiect de lege nu va fi introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor până la data de 25 noiembrie, poliţiştii membri ai sindicatului, în semn de protest, vor refuza să mai desfăşoare ore suplimentare în perioada alegerilor parlamentare. Aceştia precizează că fără aceste ore suplimentare nu se poate asigura continuitatea la secţiile de votare.

"Facem precizarea că, în ultimii ani, poliţiştii au desfăşurat ore suplimentare pe timpul tuturor alegerilor defăşurate la nivel naţional, fără ca acestea să le fie plătite cu spor de sută la sută, aşa cum prevede legea sau să beneficieze de zile libere", se mai arată în comunicat.

Şi poliţiştii din Maramureş se declară decişi să boicoteze alegerile parlamentare, respectiv să nu asigure paza secţiilor de votare şi să nu desfăşoare ore suplimentare în perioada alegerilor, dacă nu li se vor majora salariile cu 10 la sută.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor din Maramureş, Lucian Petruţ, a declarat că guvernanţii le-au promis poliţiştilor încă din luna aprilie că li se vor îmbunătăţi condiţiile de muncă şi li se vor majora salariile, dar promisiunile au rămas la "nivelul de minciuni".

"Suntem decişi să blocăm alegerile parlamentare pentru că de atâta timp facem solicitări minime, respectiv condiţii de muncă mai bune, o uşoară creştere salarială, dar indiferenţa cu care suntem priviţi ne îndeamnă să trecem la măsuri de protest", a spus Lucian Petruţ.

Lucian Petruş a spus că o decizie cu privire la boicotarea alegerilor de poliţişti se va lua sâmbătă, când va avea loc, la Iaşi, Conferinţa Naţională a Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Totodată, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a solicitat MIRA alocarea de fonduri pentru plata orelor suplimentare. Conducerea Sindicatului "Pro Lex" susţine că nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care poliţiştii vor boicota alegerile din 30 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici