Poliţiştii de frontieră constănţeni vor protesta, din 20 septembrie, prin limitarea activităţilor

Poliţiştii de frontieră constănţeni şi personalul contractual din Inspectoratul Judeţean Constanţa al Poliţiei de Frontieră vor declanşa, din 20 septembrie, un protest la nivel local, prin limitarea activităţilor specifice, nemulţumiţi de scăderile salariale şi de disponibilizările din sistem.

17 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii de frontieră constănţeni vor protesta, din 20 septembrie, prin limitarea activităţilor

Poliţiştii de frontieră constănţeni vor protesta, din 20 septembrie, prin limitarea activităţilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Teritorial Constanţa al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, comisarul şef Ion Vasilică, a declarat, joi, că protestul poliţiştilor de frontieră nu este şi nu trebuie interpretat drept grevă.

"Acţiunea poliţiştilor este similară protestului magistraţilor din luna septembrie 2009 şi va trebui tratat similar de instituţiile statului", a declarat comisarul şef Ion Vasilică.

El a precizat că limitarea activităţilor de serviciu va începe în data de 20 septembrie şi va fi proporţională cu scăderile salariale care au fost impuse poliţiştilor şi personalului contractual.

"Protestul poliţiştilor se încadrează în prevederile Constituţiei, în sensul corespondenţei dintre salarizarea afectată şi munca depusă. Adică 75 la sută salariu egal 75 la sută muncă. Astfel, munca poliţiştilor se va limita doar la activităţile pentru care instituţia a asigurat şi asigură, în mod continuu, logistica necesară desfăşurării acestora", a mai afirmat liderul sindical.

Pe lângă drepturile salarile, sindicaliştii mai cer revizuirea planului de disponibilizare a cadrelor din MAI, eliminarea practicii de muncă neplătită, "aplicată constant poliţiştilor", precum şi modificări urgente la Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului.

"Pe durata protestelor, poliţiştii vor respecta cât mai strict prevederile legale şi metodologiile specifice, chiar dacă aceste rigori ar putea micşora fluenţa unor activităţi sociale. În tot acest timp, poliţiştii nu vor mai munci suplimentar, peste programul de lucru, decât în situaţii excepţionale", a adăugat comisarul şef Ion Vasilică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici