Poliţiştii vor tasere. Sindicat: „Dacă patrula de ieri era dotată cu un astfel de sistem, aveam un om în viaţă”

  • Sindicaliştii din poliţie cer pistoale electrice pentru echipajele din teren
  • Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor a spus că incidentul de ieri, când un bărbat a murit împuşcat de agenţi, putea fi evitat
  • Dumitru Coarnă atrage atenţia că poliţiştii din stradă sunt slab dotaţi
2302 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii vor tasere. Sindicat: „Dacă patrula de ieri era dotată cu un astfel de sistem, aveam un om în viaţă”

„Dacă patrula de ieri era dotată cu astfel de sistem, aveam un om în viaţă”

Sindicaliştii din poliţie trag un semnal de alarmă şi spun că echipajele sunt insuficient de dotate. Episodul de ieri din Capitală, când un bărbat a fost împuşcat mortal după ce a fost agresiv cu poliţiştii este ultima dovadă.

„Astăzi am solicitat imperativ ministrului de Interne să doteze poliţia cu acele sisteme, pistoale cu electroşocuri. Tasere. Dacă patrula din data respectivă era dotată cu un astfel de sistem, aveam un om în viaţă”, declară Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Faptul că poliţiştii au nevoie de tasere a fost subliniat şi de APADOR-CH, asociaţie pentru drepturile omului. Asociaţia spune că un pistoalele vechi din dotarea agenţilor „produc mai mult dramă decât ordine”.

„Nu avem dotare suficientă, toate poliţiile moderne din lume sunt dotate cu acel sistem cu electroşocuri”, adaugă acesta.

Ieri, un bărbat din Bucureşti a fost împuşcat mortal de poliţişti după ce ar fi devenit violent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici