Poliţistul acuzat că a luat şpagă 3.000 de euro pentru „reţeta” alcoolemiei reduse, trimis în judecată

Poliţistul acuzat că a luat şpagă 3.000 de euro pentru a rezolva „problemele” unui şofer şi chiar i-a dat „reţeta” pentru diminuarea alcoolemiei a fost trimis în judecată, alături de un avocat.

468 afișări
Imaginea articolului Poliţistul acuzat că a luat şpagă 3.000 de euro pentru „reţeta” alcoolemiei reduse, trimis în judecată

Poliţistul acuzat că a luat şpagă 3.000 de euro pentru „reţeta” alcoolemiei reduse, trimis în judecată

Procurorii DNA anunţă că au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Stoica Ion - Joe, comisar şef de poliţie, fost şef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, bănuit de trafic de influenţă, şi a unui avocat în cadrul Baroului Bucureşti, bănuit de complicitate la trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, spun procurorii, în perioada ianuarie - 21 septembrie 2022, Stoica, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins şi ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.

„În schimbul banilor, ofiţerul de poliţie ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor colegi de serviciu şi ar fi promis că îi va determina să propună o soluţie de clasare faţă de persoana cercetată. În acelaşi context, inculpatul Stoica Ion - Joe i-ar fi pus la dispoziţie persoanei respective <o reţetă> ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ‰)”, informează DNA.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţist,
judecată,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici