Poliţistul de frontieră a reuşit să tragă două focuri de armă înainte de a fi dezarmat

Poliţistul de frontieră din Sânnicolau Mare, Tiberiu Sârbu, ar fi reuşit să tragă două focuri de armă înainte de a fi dezarmat, iar restul de patru gloanţe au fost trase de atacator, a declarat, duminică, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, Ion Braşoveanu.

21 afișări
Imaginea articolului Poliţistul de frontieră a reuşit să tragă două focuri de armă înainte de a fi dezarmat

Poliţistul de frontieră a reuşit să tragă două focuri de armă înainte de a fi dezarmat

"Se pare că da. Din declaraţiile de până acum agentul se pare că a reuşit să tragă două focuri. Din câte ştiţi au fost trase toate cele şase focuri din încărcător. Deci restul au fost trase de atacator", a spus Braşoveanu.

El a precizat că întregul fir al incidentului va fi stabilit odată cu aducerea în România a principalului suspect, Gheorghe Breazu, el spunând că nu doreşte să facă alte declaraţii în acest caz.

Totuşi, el a spus că a fost identificat şi proprietarul maşinii din care a fost furat radiocasetofonul, iar acesta a depus plângere pentru furt.

Procurorul Ion Braşoveanu a mai precizat că principalul suspect, Gheorghe Breazu, urmează să fie transportat la Budapesta pentru a fi prezentat în faţa unui judecător care va confirma mandatul european de arestare emis pe numele său, procurorul exprimându-şi speranţa ca tânărul să fie extrădat în România până la sfârşitul săptămânii viitoare.

La rândul său, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Săndel Palade, a afirmat că prinderea primilor patru suspecţi în acest caz s-a făcut în timp record, judeţul Timiş fiind practic blocat de filtre din momentul în care a fost anunţată împuşcarea poliţistului de frontieră.

Palade a mai precizat că suspectul principal, Gheorghe Breazu, a fost prins la 20 de minute după ce a trecut graniţa.

El a afirmat că primilor patru suspecţi, eliberaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de către procurori, nu li s-a interzis niciun drept, "dar sunt conştienţi că trebuie să sprijine structurile de anchetă pentru finalizarea acesteia".

Palade a precizat că poliţistul de frontieră împuşcat a intrat în tură vineri, la ora 19.00, şi urma să iasă sâmbătă la ora 7.00 dimineaţa.

Întrebat dacă poliţistul de frontieră avea voie să părăsească postul pentru a urmări nişte suspecţi de furt, Palade a refuzat să răspundă, spunând că cei mai în măsură să dea un răspuns sunt reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici