Poluare cu hidrocarburi în Portul Constanţa

O poluare cu hidrocarburi s-a produs, marţi seară, în Portul Constanţa, zeci de litri de combustibil scurgându-se dintr-o navă rusească ce era încărcată, la momentul producerii incidentului, cu 2.550 de tone de motorină.

638 afișări
Imaginea articolului Poluare cu hidrocarburi în Portul Constanţa

Poluare cu hidrocarburi în Portul Constanţa (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, inspectorul de serviciu aflat în dana 72 a Portului Constanţa a observat, marţi seară, în interiorul barajului antipoluare fixat în jurul navei "Nefterudovoz - 29M" - pavilion Rusia, o irizaţie multicoloră cu puternic miros de combustibil.

Vasul rusesc se afla sub operaţiuni de încărcare cu motorină şi avea la bord, în momentul producerii incidentului, aproximativ 2.550 de tone de combustibil.

În urma cercetărilor, specialiştii Căpităniei au constatat că garnitura unei valve aflată pe coverta navei a cedat, astfel că pe bordajul vasului şi în apa mării s-au scurs zeci de litri de motorină, pata de combustibil întinzându-se pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

Operaţiunile de încărcare a navei au fost sistate imediat, iar angajaţii Oil Terminal Constanţa au intervenit cu absorbanţi, zona fiind curăţată complet după aproximativ o oră.

Alexandru Mezei mai precizează că, în urma acestui incident, comandantul vasului "Nefterudovoz - 29M”, cetăţeanul rus Evgeny Kalashnikov, a fost amendat cu suma de 8.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici