Ponta: Discut şi cu protestatarii pe care-i cunosc din Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că va discuta inclusiv cu protestatarii din Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană, precizând îi va contacta pe cei pe care îi cunoaşte, întrucât nu s-au manifestat "nişte lideri care să-i reprezinte" pe manifestanţi.

822 afișări
Imaginea articolului Ponta: Discut şi cu protestatarii pe care-i cunosc din Piaţa Universităţii pe subiectul Roşia Montană

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat într-o emisiune Antena 3 dacă va căuta un dialog şi cu protestatarii din Piaţa Universităţii, dacă va merge în piaţă pentru a discuta cu ei.

"Categoric da, şi cred că asta e soluţia. Nu ştiu exact, pentru că nu s-au manifestat nişte lideri care să-i reprezinte pe cei din Piaţa Universităţii, însă eu am vorbit de multe ori şi am avut ocazia, am participat la dezbateri legate de Roşia Montană. Da, cred că trebuie ascultaţi, cred că locul ideal într-o democraţie nu e nici în mină închis, nici pe stradă, ci este într-un pol de dezbatere şi Parlamentul României este, aşa rău cum e el şi cum îl ceartă toată lumea, e cel care reprezintă până la urmă toate opţiunile politice", a afirmat premierul.

El a precizat că începând de luni îi va căuta pe Remus Cernea şi Nicușor Dan sau alţi susţinători ai punctelor de vedere împotriva exploatării de la Roşia Montană pentru a discuta despre ce altă variantă ar exista în acest caz.

Ponta a fost întrebat ce le-a promis duminică minerilor de la Roşia Montană.

"Un singur lucru le-am promis - nu că se face proiectul, că nu e în puterea mea acest lucru - le-am promis că acea comisie specială pe care o face Parlamentul se va deplasa şi la Roşia Montană, că ei vor fi ascultaţi, aşa cum vor fi ascultaţi şi cei care sunt împotriva proiectului, şi că fiecare parlamentar înainte de a vota va şti ce înseamnă pe plus şi ce înseamnă pe minus proiectul acela şi mai ales ideea de exploatări miniere. În funcţie de ce se întâmplă acolo putem discuta de viitorul mineritului şi în alte regiuni ale ţării", a afirmat Ponta.

Premierul a deplâns condiţiile în care au stat minerii în subteran, precizând că a constatat o temperatură de 5 grade Celsius şi umiditate mare.

"Povestea aia că la Roşia Montană o să se facă turism şi nu mai ştiu ce mai auzeam... e o poveste. Până să facem turism acolo mai durează foarte mult timp, să existe o alternativă (...) Astăzi am trecut pe deasupra lacurilor cu cianuri care există astăzi acolo, deci nu vorbim despre ce o să facă, dacă o să se facă. Vorbim despre ce este astăzi, sunt lacuri cu cianuri, râul din Roşia Montană este un râu roşu realmente de poluare", a afirmat Ponta, precizând că este necesară o soluţie de ecologizare a zonei.

Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici