Ponta: Facem eforturi pentru românul răpit în Burkina Faso, dar vremea show-ului la aeroport a trecut

Cetăţeanul român răpit, în urmă cu trei săptămâni, în Burkina Faso este bine şi autorităţile de la Bucureşti discută cu toţi partenerii pentru a reuşi să îl aducă pe acesta cât mai curând acasă, dar informaţii nu vor fi comunicate decât dacă nu periclitează viaţa acestuia, a afirmat premierul Ponta.

364 afișări
Imaginea articolului Ponta: Facem eforturi pentru românul răpit în Burkina Faso, dar vremea show-ului la aeroport a trecut

Victor Ponta (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Veşti am în fiecare zi de acolo, dar, aşa cum siguranţă ştie un fost preşedinte al României, ar fi chiar o crimă să vorbeşti în fiecare zi dezvăluind nişte lucruri confidenţiale şi care, dacă le dezvălui, ar putea chiar să pună în pericol grav viaţa şi integritatea cetăţeanului român. Facem eforturi în continuare, discutăm cu toţi partenerii noştri şi nu vom comunica decât ceea ce este sigur şi de natură a nu pune în pericol viaţa celui răpit (...) Show-ul cu mâini ridicate la aeroport aparţine trecutului", a spus Ponta, aflat în vizită în Arabia Saudită, referindu-se prin "show" la scenele de la revenirea n ţară a jurnaliştilor români răpiţi în 2005.

Persoane înarmate au răpit, pe 4 aprilie, un cetăţean român, la o mină de mangan din Burkina Faso. Agentul de securitate român a fost răpit de cinci persoane înarmate care au atacat un convoi aflat în misiune de patrulare în apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situată în provincia Oudalan, în apropierea frontierelor cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Un jandarm şi un şofer au fost răniţi în atac.

Surse din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso şi Mali au declarat că românul, responsabil cu securitatea minei de mangan din nordul Burkina Faso, a fost răpit şi dus în statul vecin Mali. Potrivit unor surse citate de BBC, răpitorii ar face parte dintr-o grupare care are legături cu Mişcarea pentru Unicitate şi Jihad în Africa de Vest (MUJAO), activă în Mali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici