Ponta: Miza de la Educaţie - un miliard de Euro nedecontaţi şi peste o sută de mii de elevi la BAC

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că orice nominalizare ar face pentru Ministerul Educaţiei ar avea acelaşi tratament, pentru că miza politică este uriaşă şi vizează plata unui miliard de Euro pe lucrări efectuate şi organizarea Bacalaureatului pentru peste o sută de mii de elevi.

342 afișări
Imaginea articolului Ponta: Miza de la Educaţie - un miliard de Euro nedecontaţi şi peste o sută de mii de elevi la BAC

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Orice nominalizare vom face va avea acelaşi tratament. E vorba de lucrări efectuate şi nedecontate de un miliard de euro, care trebuie plătiţi de către minister. E vorba de contracte cu tot felul de societăţi, fundaţii, asociaţii. Iar la BAC, care are loc peste o lună, în afară de cei care termină liceul anul acesta, mai vin o sută de mii de anul trecut. E o miză politică uriaşă", a spus Ponta.

El a spus că este inacceptabil ca PDL, după ce a condus ministerul trei ani şi a creat haos în Educaţie, să dea vina pe USL după două săptămâni de la preluarea guvernării.

Ponta i-a acuzat pe foştii miniştri PDL Daniel Funeriu şi Cătălin Baba de faptul că au creat acest haos în Educaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici