Ponta: Retragem proiectul cu facultăţile fără bac după ce ne spune Boc ce planuri are pentru tineri

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că o va ruga pe Ecaterina Andronescu să retragă proiectul privind admiterea la facultate a elevilor care nu au luat bacalaureatul, imediat după ce premierul Boc va prezenta un proiect referitor la cei 100.000 de tineri vizaţi de măsură.

750 afișări
Imaginea articolului Ponta: Retragem proiectul cu facultăţile fără bac după ce ne spune Boc ce planuri are pentru tineri

Ponta: Retragem proiectul cu facultăţile fără bac după ce ne spune Boc ce planuri are pentru tineri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul Boc este în opoziţie că, dacă e la putere, înseamnă că are majoritate. Şi înţeleg că are o problemă în general cu legile opoziţiei că nu se strâng ai lui de la putere să le respingă. În al doilea rând, o să vorbesc cu doamna Andronescu - că nu e iniţiativa mea sau a domnului Antonescu - şi o să retragem proiectul de lege imediat ce domnul Boc vine şi ne spune care este programul Guvernului pentru cei 100.000 de tineri rămaşi practic fără nicio şansă", a declarat Ponta.

Liderul PSD a subliniat faptul că premierul vine să ceară opoziţiei diverse lucruri, în loc să facă apel la colegii săi.

"Dar chiar şi aşa, imediat ce domnul Boc, ca prim-ministru, vine cu programul de reintegrare socială a celor 100.000 de tineri, imediat şi eu şi domnul Antonescu o să-i cerem doamnei Andronescu - o s-o rugăm, că nu putem să-i cerem, fiecare parlamentar poate avea iniţiativă - o s-o rugăm să-şi retragă proiectul", a mai spus Ponta.

Parlamentarii PSD Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean şi Cristian Dumitrescu au depus o iniţiativă legislativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie la facultate.

Premierul Emil Boc le-a cerut, duminică, liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu să retragă iniţiativa legislativă prin care se propune ca elevii care nu au luat bacalaureatul să se poată înscrie la facultate, pe care democrat-liberalul a calificat-o drept populistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici