Ponta: Şi Băsescu, şi Antonescu au impresia că ministrul Justiţiei are puteri mai mari

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a declarat că atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu au impresia că ministrul Justiţiei are puteri mai mari decât în realitate şi a explicat că el nu este şeful procurorilor, dar că îşi va exprima opinia în cadrul şedinţei CSM.

394 afișări
Imaginea articolului Ponta: Şi Băsescu, şi Antonescu au impresia că ministrul Justiţiei are puteri mai mari

Ponta: Şi Băsescu, şi Antonescu au impresia că ministrul Justiţiei are puteri mai mari (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Şi domnul Băsescu şi am văzut că şi domnul Antonescu au impresia despre ministrul Justiţiei că are puteri mai mari decât are. Eu nu sunt şeful procurorilor, nu am dreptul nici măcar să convoc CSM, dar am dreptul să îmi spun o părere şi o voi spune, dacă va fi cazul, în cadrul CSM, pentru explicaţii din partea doamnei Kovesi, eventual pentru acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, pentru a se vedea cum ajung în presă convorbiri private şi înregistrate din dosare, cum este înregistrat un membru al CSAT-pentru că domnul Rus, la momentul la care era înregistrat, era membru al CSAT-şi alte eventuale încălcări ale legii. Asta voi face în mod sigur", a spus Ponta la Realitatea TV.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu afirmaţia premierului Victor Ponta, care îi ceruse lui Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii, el precizând că dacă cineva terorizează vreun cetăţean, atunci ministrul Justiţiei trebuie să ia măsuri.

Preşedintele interimar a arătat că nu este de acord cu declaraţia premierului Victor Ponta în care premierul îi cere "cetăţeanului" Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României.

Antonescu a apreciat, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, este primul îndrituit şi obligat să ia măsuri pentru a stopa aceste acţiuni, şi nu Traian Băsescu.

"Am văzut o declaraţie a domnului prim-ministru cu care, cu toată părerea de rău, nu pot fi de acord, în care domnia sa îi cere cetăţeanului Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României. Sper că-i doar o vorbă de polemică politică şi nu o vorbă de ministru al Justiţiei, pentru că, dacă cineva terorizează vreun cetăţen al României, trebuie de îndată luate măsurile pentru ca el să fie împiedicat să o facă, iar dacă nu, şi unii cetăţeni ai României au probleme, atunci autorităţile statului - ministrul Justiţiei, de exemplu - şi nu domnul Traian Bsăescu sunt cei îndrituiţi şi obligaţi să ia măsuri", a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că anchetarea celor ce au votat la referendum este o "persecuţie politică", că îi transmite procurorului general că nu se poate prevala de autoritatea ministrului Justiţiei pentru această acţiune şi îi cere lui Traian Băsescu să oprească această acţiune.

Premierul Victor Ponta a declarat corespondentului MEDIAFAX că o coabitare cu Traian Băsescu în cazul în care în urma deciziei Curţii Constituţionale acesta va reveni în funcţia de preşedinte va putea exista mai ales însă în condiţiile în care preşedintele suspendat, de data aceasta, după a doua suspendare, ar înţelege că trebuie să respecte Constituţia României şi atribuţiile lui constituţionale.

"Eu am fost dispus şi începând cu 7 mai, atunci când am primit votul Parlamentului, să încerc să găsesc o colaborare instituţională cu Traian Băsescu. Din păcate, lucrul acesta nu a fost posibil şi nu din vina mea. Ca o dezvăluire: a doua zi după alegerile locale, pe 11 iunie, am primit un telefon de la preşedintele Băsescu atunci, care mi-a spus pe un ton foarte agresiv că a tăcut destul şi că va ieşi la luptă împotriva mea şi a Guvernului şi a USL-ului. Practic, de atunci, domnul Băsescu mi-a dovedit că nu a acceptat şi nu va accepta probabil niciodată ideea de a avea un guvern care să nu-i fie obedient, aşa cum au fost guvernele Boc şi Ungureanu şi m-am pregătit şi eu şi ne-am pregătit cu toţii de războiul care era inevitabil", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici