Porcii de Crăciun, sacrificaţi numai după ce sunt anesteziaţi total

Sacrificarea porcilor pentru Crăciun va fi realizată numai după ce animalele au fost asomate (anesteziate total - n.r.) cu un pistol cu glonţ captiv, medicii veterinari urmând să fie instruiţi în aplicarea acestui procedeu.

2 afișări
Imaginea articolului Porcii de Crăciun, sacrificaţi numai după ce sunt anesteziaţi total

Porcii de Crăciun, sacrificaţi numai după ce sunt anesteziţi total

"Sacrificarea porcilor pentru Sărbătorile de Crăciun se va face cu respectarea normelor pentru bunăstarea animalelor în timpul sacrificării. Pentru identificarea celei mai viabile soluţii, conducerea ANSVSA a avut o serie de consultări cu reprezentanţi ai conducerii Colegiului Medicilor Veterinari din România. În urma întâlnirilor, s-a decis ca medicii veterinari împuterniciţi (medicii concesionari) să aplice procedeele de asomare permise pentru specia porcină", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari au convenit ca metoda de asomare utilizată să fie cea a pistolului cu glonţ captiv, metodă prin care acesta pătrunde în creierul animalului şi îi distruge sistemul nervos central.

Pentru ca medicii să asomeze corect animalele, Autoritatea Veterinară organizează în această săptămână instruiri cu medicii veterinari din cadrul compartimentelor de bunăstare animală ale direcţiilor sanitare veterinare judeţene, care vor instrui, la rândul lor, medicii concesionari, în perioada 26-30 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici