Porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic

Porturile constănţene de la Marea Neagră sunt închise, marţi, din cauza vântului foarte puternic, viscolul creând probleme, în judeţul Constanţa, şi pe un drum naţional şi pe mai multe artere judeţene, care sunt închise.

309 afișări
Imaginea articolului Porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic

Porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza vântului puternic (Imagine: Florin Gheorghe/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare a navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate luni seară, pe rând, începând cu ora 21.00, din cauza vântului puternic, care suflă cu viteze de peste 70 de kilometri la oră.

Din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Totodată, circulaţia se desfăşoară în condiţii extrem de dificile pe DN 38, în zona Techirghiol - Negru Vodă, din cauza viscolului, care reduce vizibilitatea la 30 - 40 de metri şi care aduce zăpada de pe câmp, în zonă acţionându-se cu utilaje de deszăpezire.

De asemenea, mai multe drumuri judeţene sunt blocate marţi din cauza zăpezii.

Este vorba despre drumurile care fac legătura între Băneasa - Dobromir - Şipote - Dumbrăveni, Independenţa - Plopeni - Amzacea - Pecineaga, Peştera - Pietreni, Medgidia - Ciocârlia. Pe drumurile din zona Mireasa - Pantelimon, Corbu - Istria - Mihai Viteazu - Nuntaşi - Tariverde, Mangalia - Albeşti - Negru Vodă nu se poate circula fără maşini de însoţire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici