Posibil fals în declaraţiile de avere comis de Florea Geică

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, cerându-le procurorilor să îl cerceteze pe Florea Geică pentru fals în declaraţiile sale de avere şi de interese, informează instituţia, într-un comunicat de miercuri.

126 afișări
Imaginea articolului Posibil fals în declaraţiile de avere comis de Florea Geică

Posibil fals în declaraţiile de avere comis de Florea Geică

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat, la data de 25 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Florea Geică a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolul 292, Cod Penal", se arată în comunicatul citat.

În urma unei sesizări, Agenţia Naţională de Integritate a verificat averea lui Geică, fost şef al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), şi a constatat că acesta nu a trecut în declaraţiile de avere mai multe bunuri. Inspectorii de integritate care au analizat cazul lui Geică au descoperit că, în declaraţia de avere completată de acesta în ocotmbrie 2008, el nu a trecut trei conturi bancare deschise la BRD, care totalizează un sold de 9.307,24 de euro şi 359,21 de dolari.

De asemenea, în declaraţiile de avere şi de interese completate şi depuse în anii 2007 şi 2008, Geică nu a menţionat o parcelă de teren cu suprafaţa de 279.79 de metri pătraţi, deţinută în coproprietate cu alte persoane fizice.

"Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de articolul 292, Cod Penal, asupra căruia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent", se mai arată în comunicat.

Citeşte şi

Angajaţii AACR cer verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică

ANI verifică veniturile directorului AAC şi ale preşedintelui ANRE

Florea Geică, revocat din funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici