Posibile decese cauzate de căldură, înregistrate la Constanţa

Două persoane, în vârstă de 85 de ani şi, respectiv, de 55 de ani, au murit la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au fost aduse la unitatea medicală cu febră mare, între 39 şi 42 de grade Celsius, în stare de inconştienţă.

22 afișări
Imaginea articolului Posibile decese cauzate de căldură, înregistrate la Constanţa

Posibile decese cauzate de căldură, înregistrate la Constanţa (Imagine: Ghita Porumb/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Florian Stoian, mai multe persoane au ajuns la unitatea medicală, la sfârşitul săptămânii trecute, cu sindrom hipertermic, iar pentru două dintre acestea, o femeie şi un bărbat, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa.

"Cele două persoane au fost aduse de ambulanţe de acasă, cu sindrom febril, în stare de inconştienţă, acestea decedând la scurt timp după ce au ajuns la spital", a declarat medicul Stoian, care a precizat că în urma autopsiei se va stabili dacă acestea au murit din cauza căldurii sau a unor boli asociate.

Şapte persoane au murit, în perioada 6 - 9 august, la Constanţa, din cauza căldurii, medicii legişti stabilind că în trei dintre cazuri decesul pacienţilor a fost cauzat de condiţii patologice preexistente, adică afecţiuni cardiace, neurologice şi oncologice, iar în celelalte situaţii a fost vorba despre expunerea la soare la ore nepotrivite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici