Povestea câinilor de atac pe care armata israeliană i-a trimis în Gaza

  • Câinii unităţii speciale Oketz sunt în Gaza.
  • Câinii au intervenit în primele ore ale invaziei, în zorii zilei de 7 octombrie, iar la Kibbutz Be'eri au adulmecat locul unde erau ţinuţi ostaticii.
  • Echipa a fost fondată în 1974 şi a rămas secretă până la începutul anilor 1990.
3742 afișări
Imaginea articolului Povestea câinilor de atac pe care armata israeliană i-a trimis în Gaza

Printre tancuri şi blindate, bărbaţi în uniformă cu rucsacuri, pentru Armata israeliană mai mărşăluiesc câinii unităţii Oketz, fiecare cu însoţitorul său.

Echipa forţelor speciale a fost fondată în 1974 şi a rămas secretă până la începutul anilor 1990. În timpul războiului de aproape două luni împotriva Hamas din Gaza, între iulie şi august 2014, patru dintre aceste animale antrenate să adulmece explozivi şi să lupte de aproape au fost ucise. Acum, s-au întors în Gaza, aşa cum se arată într-un videoclip distribuit de forţele armate.

Cei căzuţi la datorie sunt înmormântaţi într-o secţie specială din cimitirul de la bază, unde un monument dedicat lor poartă inscripţia: «Umblaţi cu blândeţe printre aceste pietre, că aici zac eroi care nu purtau puşcă şi nu purtau uniformă, dar care se supuneau mereu”.

Când câinii sunt „retraşi la vatră”, după 7 ani de serviciu, ei rămân alături de bărbatul cu care au crescut şi s-au luptat. Instructorii le repetă soldaţilor: legătura emoţională nu trebuie să ne facă să uităm că animalele sunt pe teren pentru a salva vieţi omeneşti, chiar dacă asta presupune sacrificiul lor.

Oketz a intervenit în primele ore ale invaziei în zorii zilei de 7 octombrie, când 3.000 de terorişti Hamas au atacat satele din sudul Israelului. La Kibbutz Be'eri, au adulmecat unde erau ţinuţi ostaticii, iar la Kfar Aza, câinele Nauru a fost trimis înainte pentru a localiza militanţii în case, i-a atacat şi a fost ucis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici