Povestea lui Hannibal, bărbatul care trăieşte într-o cuşcă de sticlă de 41 de ani

Robert Maudsley a împlinit 70 de ani şi a ucis într-un mod foarte crud de patru ori: de trei ori în perioada de detenţie.

4268 afișări
Imaginea articolului Povestea lui Hannibal, bărbatul care trăieşte într-o cuşcă de sticlă de 41 de ani

Povestea lui Hannibal, bărbatul care trăieşte într-o cuşcă de sticlă de 41 de ani

Există un bărbat care trăieşte ca un prizonier, izolat, într-o cuşcă de sticlă blindată din burta infamei închisori britanice Wakefield. Iar asta nu de azi, de ieri, ci de 41 de ani. A fost denumit „Hannibal Canibalul” şi povestea lui are câteva puncte în comun cu cea imaginată de Thomas Harris.

Urăşte pedofilii: prima crimă, în 1974

Bărbatul, Robert Maudsley, are 70 de ani şi a ucis într-un mod foarte crud de patru ori: trei când era deja reţinut, condamnat pentru o primă crimă comisă în 1974. Firul de sânge care leagă crimele lui Maudsley este „ura ireprimabilă pentru pedofili”.

Povestea lui revine din când în când la ştiri. O readuce în actualitate publicaţia „Daily Mail”, după ce un gardian de închisoare, recent pensionat, Neil Samworth, a protestat faţă de condiţiile acelei închisori. El militează ca Maudsley să nu-şi încheie zilele în cutia de sticlă subterană, care măsoară 5 metri şi jumătate pe puţin peste patru şi unde criminalul este închis timp de 23 de ore pe zi.

În timpul liber, este escortat de patru ofiţeri prin închisoare. Samworth a declarat pentru Daily Mail: „Cred că este un tratament greşit. El este într-o izolare totală şi acest lucru este nedrept. Crimele lui fac acum parte din istorie şi că acum nu reprezintă un pericol real pentru alţii”.

Maudsley a pledat la rândul lui, de mai multe ori, pentru încetarea izolării sale. În urmă cu mai bine de 20 de ani, într-o scrisoare, scria: „Viaţa mea în singurătate este o perioadă lungă şi neîntreruptă de depresie”.

Ar fi mâncat creierul unei victime

Maudsley a primit porecla „Hannibal Canibalul” pe baza suspiciunilor că ar fi mâncat creierul uneia dintre victimele sale. Într-un documentar TV din 2022, unul dintre nepoţii săi a susţinut că l-a asigurat că va ucide din nou, dacă va fi eliberat.

Maudsley s-a născut lângă Liverpool în 1953, fiind al patrulea copil al unui şofer de camion, şi a trăit o copilărie nefericită, fără îngrijirea părintească, suferind bătăi şi abuzuri, atât de mult încât în ​​timpul procesului împotriva lui din 1979, Maudsley a mărturisit cum şi-a văzut părinţii în victimele sale: „Când omor, cred că îi am în minte părinţii mei. Dacă i-aş fi ucis în 1970, niciunul dintre aceşti oameni nu ar fi trebuit să moară”.

Prima sa crimă a comis-o la 21 de ani, în 1974. Victima era o prostituată de 16 ani. L-a ucis pe pedofilul John Farrell în Wood Green, după ce i-a arătat fotografii cu copiii pe care i-a abuzat. După crimă, Maudsley s-a predat imediat poliţiei şi a fost trimis la Spitalul Broadmoor.

La Broadmoor, conduita sa a fost exemplară până în 1977, când împreună cu un alt deţinut, David Cheeseman, s-a baricadat într-o celulă şi l-a luat ostatic pe agresorul de copii David Francis.

A cerut să fie lăsat să moară

După ce l-au chinuit timp de nouă ore, cei doi au arătat trupul bărbatului gardienilor închisorii: avea capul „deschis ca un ou fiert”, cu o lingură ieşită din el şi o bucată de creier lipsă, a mărturisit unul dintre ofiţeri.

Atunci s-a decis transferul lui Maudsley, după condamnarea sa, la închisoarea Wakefield, unde l-a înjunghiat şi sugrumat pe deţinutul Salney Darwood, în vârstă de 46 de ani, care îşi ispăşea pedeapsa pentru uxoricid (şi-a omorât soţia).

Maudsley a ascuns trupul lui Darwood sub pătuţ, înainte de a pătrunde în celula pedofilului Bill Roberts, în vârstă de 56 de ani, care abuzase o fetiţă de 7 ani.

L-a înjunghiat, i-a rupt craniul cu un fel de topor şi l-a ucis lovindu-şi capul de perete. După această dublă crimă şi condamnările aferente, „Hannibal” a fost izolat de tot şi de toată lumea din celula de sticlă blindată. În 2000, el a scris fără succes instanţei că ar trebui să fie lăsat să moară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici