Prefectul de Alba cere Guvernului reprezentarea românilor din Ardeal pe stema României

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, cere Guvernului reprezentarea românilor din Ardeal pe stema României, susţinând că pe aceasta apar, pentru Transilvania, doar simboluri ale secuilor, maghiarilor şi saşilor.

809 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Alba cere Guvernului reprezentarea românilor din Ardeal pe stema României

Prefectul de Alba cere Guvernului reprezentarea românilor din Ardeal pe stema României (Montaj foto)

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, a înaintat Guvernului o adresă prin care solicită ca românii din Ardeal să fie reprezentaţi pe stema ţării.

Feneşer a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost sesizat că românii din Ardeal nu sunt reprezentaţi pe stema României, motiv pentru care le-a atras atenţia premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea asupra "oportunităţii şi necesităţii remedierii acestei regretabile şi grave erori".

"În careul 4 al stemei României, Transilvania este reprezentată de simbolul secuilor, respectiv soarele şi luna, cel al maghiarilor, respectiv pasărea turul, iar la rândul lor saşii sunt reprezentaţi prin cele şapte cetăţi. Românii din Ardeal lipsesc cu desăvârşire de pe stemă, fapt care mi-a fost sesizat de diverse organizaţii cultural patriotice şi filiala Alba a Partidului Conservator", a afirmat Feneşer.

Acesta a adăugat că a cerut reprezentanţilor Guvernului să facă demersurile necesare pentru includerea românilor din Transilvania pe o nouă stemă a României.

Stema României a fost adoptată de Parlament în septembrie 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici